دوربین دوچشمی یوکو مدل Falcon 10x42
پوشش یا اندود عدسیها: پوشش، لایهای است روی سطح عدسی برای کاستن از بازتاب نور، افزایش کنتراست و افزایش مقدار عبور نور، همچنین برای افزایش وضوح بیشتر رنگها و مواردی دیگر. هر نوری که بازتاب شود در واقع به چشم ناظر نرسیده است. بنابراین با کم کردن بازتاب، نور بیشتری به چشم میرسد و در نتیجه تصویر روشنتر و شفافتر میشود. «کوتینک»، «اندود» یا «پوشش» سطوح اپتیکی خوب و کاربردی است.
عباراتی مانند «پوشش دار»، «پوشش چند لایه»و «پوشش کامل و چند لایه» اشاره دارند به نوع و محل پوشش لنزها در فرآیند تولید. «لنز پوششدار» ابتداییترین نوع پوشش است و اشاره دارد که دستکم سطح یکی از لنزها یک لایه پوشش دارد. «پوشش چند لایه» به این معنی است که چندین سطح از لنزها یک یا چند لایه پوشش دارند. «پوشش کامل و چند لایه» به این معنی است که تمامی سطوح داخل و خارجی لنزها چندین لایه پوشش یا اندود دارند. چنین پوششی بالاترین امکان انتقال نور، شفافیت، وضوح رنگ و کنتراست را فراهم میکند. این نوع پوشش در حال حاضر کاملترین و بهترین نوع پوشش است و به نوعی مهندسی شده است که تمام طیفهای نوری رو شامل شود و بهترین تصویر ممکن را فراهم کند.
اهمیت پوشش لنزها در یک دوربین دوچشمی :سطح لنزی که هیچ پوششی نداشته باشد %96 نور را از خود عبور میدهد و %4 از نور پراکنده میشود. اما سطح لنزی با پوشش کامل و چند لایه %99.5 درصد نور را عبور میدهد و پراکندگی نوری از روی سطح لنز تنها %0.5 خواهد بود. بنابراین اگر در یک دوچشمی که چندین لنز و منشور دارد، مجموع سطوح لنزها و منشورها 10 باشد، این دوربین در صورتی که لنزهایش هیچ پوششی نداشته باشند فقط چیزی در حدود %60 نور ورودی را به چشمان شما میرساند و بقیه پرتوهای نوری بازتاب یا پراکنده میشوند. اما در صورتی که لنزها پوشش کامل و چند لایه داشته باشند %95 نور ورودی به چشمان شما خواهد رسید. نتیجه اینکه پوشش کامل و چند لایه لنزها و منشورها در یک دوچشمی اهمیت بالایی دارد.
پوشش منشورها: کامل کننده پوشش و اندود لنزها، پوشش منشورها است. پوشش منشورها باعث میشود تا انعکاس نور منشورها بالاتر رفته و در نتیجه تصویر نهایی روشنتر و با کنتراست بالاتر باشد. اغلب تولیدکنندگان دوچشمی از پوششهای معمول و استاندارد برای منشورها استفاده میکنند.
یکی از انواع پوشش، که در دوربینهای دوچشمی با منشور مستقیم استفاده میشود «تصحیح کننده فاز» نام دارد. به خاطر روش انعکاس نور در منشور این دوچشمیها. بعد از ورود نور به درون دوربین و عدسیهای شیئی، پرتوها به دو قسمت مستقل تقسیم میشوند که از منشورها مستقلا عبور میکنند. این امر باعث یک «تغییر فاز» میشود یعنی اینکه یک قسمت، در کسر بسیار ناچیزی از ثانیه زودتر به عدسی چشمی میرسد حالا پس از یکی شدن دوباره پرتوهای نوری در چشمیها، آنها کمی اختلاف فاز دارند که باعث برهم خوردن ناچیزی در تعادل رنگها شود. با اضافه کردن پوشش خاصی روی منشورها این اختلاف فاز برطرف میشود و در نتیجه کیفیت رنگها، شفافیت و کنتراست بهتر میشود. البته در شرایط عادی اغلب کسانی که از دوچشمی استفاده میکنند متوجه این تفاوتها نمیشوند. اما برای کاربران حرفهای و پرندهنگرها این تفاوتهای کوچک اهمیت دارد تا بتوانند در فواصل دور یا نور کم، بهترین تصویر ممکن را دریافت کنند.
برچسب: دوربین دوچشمی
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.