کتاب ۶ نظریه ای که جهان را تغییر داد
کتاب "۶ نظریه ای که جهان را تغییر داد" نوشته پل استراترن، استاد فلسفه و ریاضیات دانشگاه کینگزتون و مؤلف سری کتابهای فلاسفه در ۶۰ دقیقه با ترجمه دکتر محمد رضا توکلی صابری و بهرام معلمی از سوی انتشارات مازیار در ۴۰۰ صفحه منتشر شده است.
این کتاب در ۶ بخش ارائه شده است:
۱-نیوتن و گرانش که نگاهی هوشمندانه و آگاهی دهنده به پدر فیزیک دارد - از کارهایش گرفته تا سنت شکنی هایش و نظریه بزرگ او در این مورد که چه چیزی باعث می شود تا ما به فضا پرتاب نشویم .
۲-اینشتین و نسبیت که شرح درخشانی از نظریه نسبیت و نگاهی شگفت به مردی که سرنوشت قرن بیستم را تغییر داد.
۳- هاوکینگ و سیاهچاله ها که نگاهی روشنگر بر کارهای آینده نگر و اراده آهنین استیون هاوکینگ می اندازد و توضیحی آسان از کتاب پر فروش و مهم تاریخ مختصر زمان ارائه می دهد.
۴-کوری و رادیو اکتیویته که گزارشی مشروح و خواندنی از کارها و زندگی پر احساس و پر آشوب ماری کوری یکی از استثنایی ترین دانشمندان قرن بیستم که کمتر شناخته شده است ارائه می دهد.
۵- تورینگ و کامپیوتر که توضیح روشن و قابل فهمی از پیدایش کامپیوتر میدهد و نگاهی دقیق بر مردی می اندازد که به تکامل آن یاری رساند تا همان جهانی را که دگرگون ساخته بود فراموشش کند.
۶-کریک، واتسون و DNA که تصویر دقیق و هوشمندانه ای از کارها و زندگی این دو دانشمند ارائه کرده و نشان می دهد که چگونه DNA فهم ما را از تکامل - و در واقع کل مفهوم حیات تغییر داد.
بخش اول شامل ۱-پیشگفتار ۲-زندگی و آثار ۳-برخی گفته ها در باره نیوتن ۴-گاه شماری ۵-برای مطالعه بیشتر است. در پیشگفتار این بخش آمده است: نیوتن را می توان صاحب زیباترین ذهنی دانست که بشریت تا کنون به بار آورده است. هیچکس در هیچ زمانی دامنه های فهم بشری را مانند نیوتن تا این میزان گستردگی نبخشیده است.
بخش دوم به ۱-پیشگفتار ۲-زندگی و آثار ۳-نکات مهم و گفته ها ۴-گاهشماری ۵-برای مطالعه بیشتر می پردازد که در پیشگفتارش آمده است : اینشتین عالم را دگرگون کرد اما ناکام درگذشت. نظریه نسبیت اش او را در مقام بزرگترین اندیشمند علمی پس از نیوتن تثبیت کرد. نسبیت تصورات ما را از فضا و زمان در هم ریخت و جهانی را به وجود آورد که بیشتر غیر قابل باور و تصور بود .
بخش سوم شامل: ۱-پیشگفتار ۲-زندگی و آثار: تاریخچه مختصر هاوکینگ ۳- لحظه های بزرگ در تاریخ جهان هستی ۴-برای مطاله بیشتر است که در پیشگفتارش آمده است: هاوکینگ ایده های نو و هیجان انگیزی در خصوص سیاهچالهها، "نظریه همه چیز"، و منشاء عالم ( جهان هستی ) ابراز و ارائه کرده است. برخی از هیجان انگیزترین تفکرات کیهان شناختی از این مغز تراویده است.
بخش چهارم به ۱-پیشگفتار ۲-زندگی و کار ۳-اریخهای مهم در مورد ماری کوری و رادیو اکتیویته ۵-برای مطالعه بیشتر می پردازد که در پیشگفتارش آمده است : ماری کوری استثنایی ترین زن قرن بیستم بود. اکتشافات او دو جایزه نوبل برایش به ارمغان آورد( پدیده ای که تا بیش از نیم قرن بعد تکرار نشد).
بخش پنجم شامل : ۱-پیشگفتار ۲-کامپیوترها در پیش از دوران معاصر ۳-زندگی و کار یک معما ۴-پسگفتار ۵-تاریخهای مهم در پیدایش کامپیوتر 6- برای مطالعه بیشتر است. در پیشگفتار این بخش آمده است : می توان گفت که اختراع کامپیوتر یکی از بزرگترین دستاوردهای تکنولوژیکی بشریت است. کامپیوتر را می توان در ردیف استفاده از آتش، کشف چرخ ، کاربرد الکتریسیته دانست. تورینگ شخصیت ویژه ای داشت و خود را همانند یک کامپیوتر محسوب می کرد.
بخش ششم به : ۱-پیشگفتار ۲-در راه رسیدن به DNA: سرگذشت ژنتیک ۳-کریک و واتسون ۴-پس گفتار ۵-ژنتیک: چند حقیقت، توهم و خطا ۶-تاریخهایی در سرگذشت علم ۷-برای مطالعه بیشتر می پردازد. در پیشگفتار این بخش هم آمده است: کشف ساختمان DNA در اواسط قرن بیستم دانش کاملاً نوینی را ایجاد کرد. این دانش، زیست شناسی مولکولی بود که اسرار خود حیات را آشکار می ساخت. اکنون زیست شناسی مولکولی، فیزیک هسته ای نیمه دوم قرن بیستم شده بود.
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.