عنوانکتاب «معمای بینهایت» در نگاه نخست به یکی از آن اسباببازیهای چوبی شبیه است که پس از چند دقیقه بازی، از سر استیصال آن را به گوشه ای پرتاب میکنید، اما معمای بینهایت در عنوان این کتاب به یک شگفتی واقعی ریاضی معطوف است که فیزیکدانان ذرات بنیادین را در نیمهی اول قرن گذشته سردرگم کرده بود. داستان پیموده شدن این جادهی پرفراز و نشیب توسط فیزیک، اکنون از سوی «فرانک کلوز» فیزیکدان نظری سرشناس و نویسنده چیرهدست، بازگو میشود.
عنـوان فرعی کتاب کلوز «نظریهی میدان کوانتومی و پژوهشی در نظم عـالم» است و روایتگر داستان چگونگی پیدایش نظریه میدان است. تا دههی 1930 الکترودینامیک کوانتومی نظریهی زیبا و ظریفی برای برهمکنش نور با اتمها فراهم کرده بود. اما در نگاهی موشکافانهتر، معادلات پیشبینـی کردند که احتمال وقوع رویـدادهای خاصی بینهایت است.
فرانسیس ادوین کلوز (فرانک کلوز) فیزیکدان ذرات بنیادی و استاد بازنشستهی فیزیک دانشگاه آکسفورد است. شهرت او علاوه بر تحقیقات علمی به خاطر سخنرانیها و تلاشهایش برای عامه فهم کردن علوم است. او پس از اتمام دوره پسادکتری در استنفورد، از سال 1352 تا 1357 در مرکز سرن سوئیس به کار تحقیقاتی مشغول بود و از سال 1376 تا 1379 مدیر ارتباطات و فعالیتهای آموزشی سرن بوده است. او از سال 1380 استاد تماموقت دانشگاه آکسفورد شد و در همین حین استاد مهمان دانشگاه بیرمنگام نیز بوده است. او علاوه بر کتاب حاضر کتابهای مهم دیگری نیز تألیف کرده است از جمله: پیاز کیهانی، میراث ستارهی صبح، اودیسهی ذرات، فیزیک، هیچ، نوترینو، نظریههای همه چیز و چند کتاب دیگر.
برچسب: انتشارات مازیار تورج حوری فرانک کلوز میدان کوانتومی
نقد و بررسیها2