دوربین دو چشمی سلسترون مدل NATURE DX 10X42 برای استفاده در فضای باز طراحی شده است. منشورهایی از جنس شیشه BaK-4 به منظور افزایش کنتراست و قدرت تفکیک بالا دارد. پوشش ضد انعکاس نور روی سطوح اپتیکی چندلایه و کامل است تا با عبور هر چه بهتر نور تصاویر تا حد امکان روشن و با کنتراست بالا باشند.
حلقه لاستیکی دور چشمی قابل جمع شدن است تا دوچشمی مناسب استفاده با عینک و بدون عینک باشد. علاوه بر این چشمی با داشتن ۱۴ میلیمتر فاصله آسودگی چشم برای افرادی که عینک به چشم دارند بسیار مناسب است.
شرکت سلسترون که یکی از معتبرترین شرکتها در ساخت دوربین دوچشمی و تلسکوپ است برای این محصول نام Nature به معنی « «طبیعت» را انتخاب کرده است.
میدان دید بزرگ این دوربین دوچشمی آن را به ابزاری مناسب برای طبیعت گردی، کوهنوردی و هرنوع فعالیت بیرون از خانه تبدیل کرده است. میدان دید این دوربین در فاصله 1000 متری برابر 100 متر است که میدان دید بسیار خوبی است. یعنی اینکه وقتی از درون دوچشمی نگاه میکنید منظرهای به وسعت 1000 متر در فاصله یک کیلومتری کاملا در دید شما است. توجه داشته باشید که هرچه بزرگنمایی دوربینی بیشتر باشد میدان دید آن کمتر خواهد بود. در تصویر زیر این موضوع نشان داده شده است
میدان دید بالای این دوربین دوچشمی باعث میشود سوژههای مورد نظر را به سرعت پیدا کنید. قدرت فوکوس (ارائه تصویر واضح) در فاصله 2 متری به شما امکان میدهد که بتوانید حشرات و پروانهها را نیز با بزرگنمایی خوب ببینید. به دلیل وجود گاز نیتروژن داخل دوچشمی و عایقبندی بسیار بالا ضد بخار و مه گرفتگی از داخل است.
دوچشمی سلسترون 10x42 سری «طبیعت» به دلیل داشتن «خروجی مردمک چشمی» به قطر 4.2 میلیمتر مقدار نور خوبی به مردمک چشمی میرساند (قطر مردمک چشمی در انسان معمولا بین 3 تا 7 میلیمتر متغییر است). با توجه به اینکه در محیطهای نسبتا تاریک قطر مردمک چشم انسان تا حدود 7 میلمتر بزرگ میشود دوربینهای که عدسی کوچکتر دارند مانند 10x32, 10x25 خروجی مردمک چشمی آنها 2.5 یا 3.5 میلیمتر است در نتیجه در محیطهای نسبتا تاریک نور کافی به چشم ما نمیرسانند و مناسب تماشای مناظر کم نور نخواهند بود. ساختار منشورهای دوچشمی Roof یا دید مستقیم است. این ساختار باعث میشود که دوربین دوچشمی سبکتر و خوش دستتر باشد
در ویدئوی بعدی دوربین دو چشمی سلسترون مدل NATURE DX 10X42 توسط مزدک مطهری کارشناس اپتیک از فلورانس ایتالیا. عکاس و متخصص دوربین و تلسکوپ بررسی میشود:
دوربین دوچشمی سلسترون مدل NATURE DX 8X42 سالهای بسیار زیادی برای شما کار خواهند کرد اگر که شرایط زیر را رعایت کنید:
1- مراقب باشید دوچشمی ضربه نخورد، از پرت کردن و انداختن آن یا فشار شدید به آن خودداری کنید.
2- مراقب لنزهای دوربین باشید و در زمانی که از آن استفاده نمیکنید درپوشهای آن را در جای خود قرار دهید
3-در صورتی که برای مدت طولانی قصد استفاده از دوچشمی را ندارید آن را در کیسه پلاستیکی در بسته قرار داده و در جعبه یا کیف در محیط خشک، خنک و دور از رطوبت قرار دهید.
4- دوربین دوچشمی را در خودرو و در زیر آفتاب رها نکنید.
6- در صورت کثیف شدن لنزها فورا اقدام به تمیز کردن آنها کنید و از مالیدن دست خود یا هر چیز دیگری به غیر از دستمال تمیز کننده مخصوص به لنزها جدا خودداری کنید.
5- در هنگام فوکوس تصویر، پیچ تنظیم فوکوس را بیش از اندازه نچرخانید. یعنی زمانیکه پیچ فوکوس به انتهای آن رسید تلاش نکنید که پیچ را با زور همچنان حرکت دهید. در بسیاری از دوچشمیها این کار باعث شکسته شدن قطعات داخلی فوکوسر میشود.
جنس بدنه دوربین دوچشمی سلسترون مدل NATURE DX 8X42 پلیکربنات با روکش محافظ لاستیکی ضد ضربه است.
پلی کربنات: نوعی پلیمر و پلاستیک مستحکم در انواع گوناگون و با خواص متفاوت است. به طور کلی مستحکم و مقاوم در برابر فرسایش و خوردگی است و مانند همه پلاستیکها ضد اکسید شدن. یکی از مزیتهای آن نسبت به فلزات مقاومت آن در برابر تغییر دما است. اگر در شرایط سخت مانند سرمای شدید دوچشمی استفاده کنید که بدنه آن از پلیکربنات باشد. بدنه دوربین برخلاف فلزات به سرعت تغییر دما نمیدهد. مهمتر اینکه فلزات در سرما و گرما منقبض و منبسط میشوند. این تغییرات جزئی در طی سالها ممکن است باعث تغییر جزئی در محل قرارگیری لنزها و سیستم اپتیکی دوچشمی شود. از آنجا که پلیکربنات در برابر تغییر دما تغییر اندازه نمیدهد چنین مشکلی نخواهد داشت.
نکته: بدنه دوچشمیها و تک چشمیها روکش لاستیکی دارند برای همین جنسی که دوچشمی از آن ساخته شده است زیر این پوشش لاستیکی پنهان است
هشدار : هرگز با هیچ دوربین دوچشمی، تک چشمی یا تلسکوپ به خورشید نگاه نکنید، حتی برای یک لحظه و حتی هنگام غروب خورشید. نتیجه چنین کاری آسیب جدی و برگشت ناپذیر به چشم شما خواهد بود.
برچسب: 10x42 binoculars celestron dx ایران دوچشمی دوربین سلسترون نجوم نمایندگی ایران
نقد و بررسیها2