[vc_row][vc_column][vc_column_text]مروری بر تلسکوپ عکاسی ریچی-کرتین 6 اینچ گوانگشنگ (آستروگراف RC 6”) كه يكي از بهترين انتخابها براي عكاسي از اعماق آسمان است
بسیاری از علاقهمندان به عکاسی اعماق آسمان به خاطر حملونقل ابرازهای بزرگ و نسبتاً سنگین به سراغ استفاده از ابزارهای کوچک و سبک میروند و جزئیات و کیفیت بالا در ثبت تصاویر اعماق آسمان را فدای راحتی در حملونقل میکنند. اگر شما جزو افرادی هستید که کیفیت تصویر برایتان مهم است پیشنهاد میکنیم با یکی از این تلسکوپها آشنا شوید.
تلسكوپي مناسب
تلسکوپهای ریچی-کرتین اصولاً با هدف عکاسی اعماق آسمان طراحی و ساخته میشوند البته در رصد هم حرف زیادی برای گفتن دارند. یکی از مشکلاتی که در بيشتر تلسکوپها وجود دارد ایجاد شدن خطاهای مختلف در تصویر است مانند خطای رنگی، کرویت، آستیگماتیسم و کُما (گیسو). جالب است بدانید تراش آینههای اولیه و ثانویهي تلسکوپهای ریچی-کرتین به صورت هذلولوی است که در این حالت بسیاری از خطاهای نام برده شده از بین میروند و در نهایت تصویری که روی حسگر دوربین نقش میبندد به دور از هر گونه کشیدگی در گوشههایش است و همین مزیت، این تلسکوپ را به ابزاری ایدهآل برای عکاسی اعماق آسمان و نورسنجی تبدیل میکند (در تلسکوپهای نوع دیگر که مناسب رصد هستند فقط در مرکز میداندید تصویر مناسب ديده ميشود و در گوشههای تصویر کشیدگی آزاردهندهای به چشم میخورد). البته این نوع از تلسکوپها درصد کمی خطای کرویت و آستیگماتیسم دارند که ميتوان آنها را با به كار بردن تختکنندهی میدان برطرف میشود. این قطعه میتواند نسبت کانونیF/9 را به ميزان يكچهارم کاهش دهد - یعنیF/6.75 - که برای عکاسی سرعت قابلقبولی به شمار میآید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
مشخصات ظاهری تلسکوپ RC 6”
- طول لوله بدون افزاینده: 477 میلیمتر
- قطر خارجی لوله: 198 میلیمتر
- وزن تیوب: حدود 5/7 کیلوگرم
- فوکوسر دوسرعتهي خطی ساچمهای با استحکام زياد
برتریهای استفاده از تلسكوپ RC 6”
- همانطور که اشاره کردیم این ابزار منحصراً برای عکاسی اعماق آسمان طراحی شده است. تراش هذلولوی هر دو آینهي اولیه و ثانویه باعث حذف کامل بسیاری از خطاها شده و کیفیت آنها را قابل قیاس با تلسکوپهای شکستی میکند ولی با قیمتی چند برابر ارزانتر.
- فوکوسر دوسرعتهي ساچمهای استاندارد این ابزار که با حرکت نرم خطی خود و استفاده از پیچ حرکت ظریف با نسبت 1:10 امکان فوکوس عالی را فراهم میکند و استحکام آن طوري است که بهآسانی میتواند یک دوربین DSLR یا CCD را به همراه گردانندهی فیلتر سبک تحمل كند.
- وزن 5/7 کیلوگرمی برای تلسكوپي از نوع آستروگراف ایدهآل به نظر میرسد چرا که امکان نصب ابزارهای بیشتر را روی پایههای سبک فراهم میکند.
- پوشش آلومینیومی با روکش کوارتز (سیلیکون اکساید) باعث بازتاب بیش از 96 درصد نور ورودی میشود.
- بافلهای درونی که در سرتاسر لوله قرار گرفتهاند جلوی هر بازتاب داخلی را میگیرند.
- به دلیل باز بودن لوله امکان همدمایی آینهها در کوتاهترین زمان ممکن میشود و این ویژگی آن را در مقایسه با اپتیکهای اشمیت و کسگرینها برتری میبخشد.
- طراحی بخش خروجی این ابزار طوري است که بهسادگی میتوان Off Axis guider را در انتهای لوله نصب کرد.
- براي دستیابی به محل فوکوس مناسب و قرارگیری گردانندهي فیلتر و دیگر ابزار از دو افزایندهي طول لوله در انتها استفاده میشود. در این مورد نیز برتری ریچی-کرتین به تلسكوپهايSCT به چشم میخورد زیرا آینهی اولیه کاملاً ثابت است و امکان فوکوسهای مکرر را که در عکاسی بسیار لازم است فراهم میکنند درحالیکه در انواع SCT به علت حرکت آینهي اولیه مشکلاتی در فوکوسهای مکرر وجود دارد.
- وزن کم و طول کوتاه امکان نصب تلسکوپ راهنما و دیگر قطعات را فراهم میآورد تا با استحکام زياد امکان قرارگیری روی پایههایEQ سبک میسر شود. بهویژه قرارگیری این ابزار روی پایهی HEQ5 مجموعهی مناسبی را پديد میآورد.
میدان دید این تلسکوپ برای دوربینهایDSLR وCCD های با ابعاد حسگر APS-C حدود یک درجه است به طوریکه در تمام نقاط تصویر تخت بودن و نقطهای بودن ستارهها لذتبخش خواهد بود و حتی برخی از کاربران ریچی-کرتینهای واقعی از تختکننده استفاده نمیکنند.
نصب آسان فیلتر شیشهای خورشیدی از دیگر مزایایRC 6” است که کاملاً ایمن و هماندازه هستند.
برخی معایب و روشهای برطرف کردن آنها
هنگامیکه از سوژههایی عکاسی میکنید که ستارههای پر نور در اطراف آنها وجود دارد در گوشههای تصویر فلیر ایجاد میشود.
برای بر طرف كردن این ضعف میتوان از لولهای سبک یا مقوای تیره با رنگ مات در دهانهی تلسکوپ استفاده کرد. مورد دیگری که به چشم میخورد پیشبینی نشدن مكان نصب تلسکوپ راهنما روی این دستگاه است. براي رفع آن، دو راه حل پیشنهاد میشود:
- استفاده از رینگهای ویکسن
- برای نصب پایهي تلسکوپ راهنما میتوان از یک پلیت ارزانقیمت استفاده کرد که البته باید تعدادی سوراخ روی آن ایجاد کرد و همچنین دو سر آن را کمی تراش داد.
در ادامه چند نمونه از عکسهایی را که با اين تلسكوپ گرفته شده است مرور ميکنیم.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="4778" img_size="medium"][vc_single_image image="4781" img_size="medium" onclick="img_link_large"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="4779" img_size="medium" onclick="img_link_large"][vc_single_image image="4780" img_size="medium" onclick="img_link_large"][/vc_column][/vc_row]