[vc_row][vc_column width="1/2"][vc_gallery interval="3" images="4885,4886,4887,4888" img_size="full"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]متن و عكسهاي آسمان از طاها قوچكانلو
همیشه در عکاسی از اجرام ژرف آسمان نیازمند نوردهیهای بلندمدت هستیم تا سوژهي مورد نظر به نحوی مطلوب ثبت شود. اما خیلی از مواقع مقرهایی که در اختیار داریم این امکان را به ما نمیدهند که با تلسکوپي با فاصلهي کانونی متوسط (f=1000 mm) نوردهیهای بیشتر از 3 تا 5 دقیقه انجام دهیم در حالی که به نوردهیهای بلند-مدتتری نياز داريم. پس به وسیلهای نیاز داریم که این زمان را برای ما افزایش دهد یا به عبارت دیگر بتواند خطاهای ردیابی موتور را اصلاح کند.
در گذشته عکاسان از نوعي چشمی به نام «چشمی رتیکل» استفاده ميكردند: ستارهاي را در مرکز خطوط متقاطع آن نگه ميداشتند و خطاها را به صورت دستی اصلاح میکردند. این روش، هم خطاهای بسياري داشت و هم انرژی بسياري را از عکاس میگرفت. در نتیجه وبکمهایی به بازار عرضه شدند که این کار را با دقت بالا و بهآساني انجام میدهند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
با استفاده از Auto Guider میتوانید نوردهی را به میزان بسیار قابل قبولی افزایش دهید. نکتهاي كه بايد به آن توجه كرد این است که مقر حتماً باید سیستم GoTo داشته باشد تا بتوانید دستگاه را از یک سو به مقر و از سوی دیگر به کامپیوتر متصل کنید و در نهایت خود دستگاه را در پشت تلسکوپی کوچکتر که در کنار یا روی تلسکوپ اصلی قرار گرفته است (تلسکوپ راهنما يا Guide Scope) متصل كنيد.
پس از گرفتن وضوح تصویری قابل قبول، وبکم تصویر ستاره یا ستارههایی را در کامپیوتر به شما نشان میدهد که تعداد این ستارهها و کمنور يا پرنور بودن آنها به میزان نوردهی وبکم بستگی دارد.
سپس بايد با انتخاب كردن یک ستاره به عنوان ستارهی راهنما شروع کار دستگاه را اعلام کنید. در ابتدا دستگاه شروع به حرکت دادن ستاره میکند تا تغییرات حرکتی ستاره را با محورهای مقر مشخص کند (در اصطلاح خود را کالیبره کند) و بعد روی آن ستاره قفل میشود.
پس از آن در صورت بروز کوچکترین خطایی کامپیوتر به مقر دستور میدهد که به جای اولش بازگردد و در نتیجه خطاها خیلی سریع اصلاح میشوند.
نکتهي جالب توجه این است که در نسل جدید این وبکمها دیگر حتی نیازی به کامپیوتر نیست زيرا وجود LCD پشت این وبکمها شما را از کامپیوتر بینیاز میکند و با گرفتن وضوح صحیح و پیدا کردن ستارهای مناسب از لحاظ نور و طی تمام مراحل قبلی میتوانید بهآساني عکاسی خود را آغاز کنید.
نکتهي قابل توجه ديگر این است که حساسیت این نوع Auto Guider برای پیدا کردن ستارههای کمنور کمتر از نوع قبلی آن است در نتیجه لازم است بتوانید تلسکوپ راهنما را بدون اینکه تلسکوپ اصلی حرکت کند، حرکت دهید که این امر نیازمند صفحه یا حلقههای مخصوص است. یک نوع از Auto Guider های نسل اول (با کامپیوتر) که بسیار خوب امتحان خود را پس داده است، مدل StarShoot از شركت اوریون و از نسل دوم (بدون کامپیوتر) نیز مدل SynGuider از شركت اسکایواچر است.
در کل عکاسی حرفهای بدون Auto Guider واقعاً ضعف بسياري دارد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]