تلسکوپ دابسونی ۱۱۴ میلیمتری مید مدل Eclipseview را میتوان یک شاهکار مدرن دانست. بهترین انتخاب برای کسانی است که مشتاق تماشای آسمان شب و خورشید هستند و در ابتدای راه یادگیری نجوم. تلسکوپ طوری طراحی و مهندس شده است که به راحتی آن را همراه خود به هر کجا که میخواهید ببرید و بلافاصله در روز یا شب به مشاهده آسمان مشغول شوید. فیلتر خورشیدی آن داری گواهینامه ISO و CE است تا با خیال راحت و بدون نگرانی به تماشا و رصد خورشید مشغول شوید. اگر قصد تهیه یک تلسکوپ را دارید که مناسب همه اعضای خانواده باش، دابسونی 114 میلیمتری انتخابی عالی است چراکه کارکرد با آن بسیار ساده و حمل و نقل آن بسیار راحت است و مطمئنا نیازهای شما را برآورده خواهد کرد بهترین انتخاب برای هدیه به کسانی که دوستشان دارید تا قدم در مسیر زیبا و شگفت نجوم بگذارند.
تلسکوپ دابسونی ۱۱۴ میلیمتری مید مدل Eclipseview برای کسانی مناسب است که به دنبال تلسکوپی جمع و جور هستند که حمل و نقل و کارکرد با آن آسان باشد. استفاده از این نوع تلسکوپ بازتابی برای افراد مبتدی بسیار آسان است و نور زیادی را از اجرام نجومی جمع آوری میکند.
این تلسکوپ بازتابی دابسونی به طور کامل مونتاژ شده است. یعنی اینکه لازم نیست وقتی آن را از جعبه خارج میکنید مجددا آن را مونتاژ کنید و بلافاصله آماده کار است. تلسکوپ را از جعبه خارج کنید آن را به سادگی روی یک میز قرار دهید تا فوراً کاوش فضایی خود را شروع کنید. لوازم جانبی گستردهای برای نصب روی این تلسکوپ موجود است.
ویژگی خاص تلسکوپ دابسونی 114 میلیمتر رومیزی این است که لوله تلسکوپ از طریق ریل منشوری (دم چلچله) به پایه تک بازویی متصل میشود. در نتیجه، لوله را میتوان نه تنها برای حمل و نقل برداشت، بلکه به هر پایه نجومی مجهز به ریل منشوری (Prism Rail) نیز متصل میشود. همچنین برقراری تعادل تلسکوپ آسانتر است، چیزی که به ویژه در مورد دابسونیها اهمیت دارد.
**هرگز در نور روز و هنگام رصد خورشید فیلتر محافظ خورشیدی را از تلسکوپ جدا نکنید. تماشای خورشید بدون فیلتر، صدمات جبران ناپذیری به چشم شما خواهد زد**
رصد خورشید با تلسکوپ
چیزی که دیدن خورشید را بسیار لذتبخش میکند این است که خورشید ستارهای پویا است که همیشه در حال تغییرکردن است. هنگامی که خورشید را به وسیله فیلتر خورشیدی EclipseView رصد میکنید، آن را به صورت یک قرص زرد مایل به نارنجی و احتمالا با لکههای خورشیدی میبینید.
لکههای خورشیدی مناطق تیره موقتی روی سطح خورشید هستند که دمای آنها کمتر از اطرافشان است. میدان مغناطیسی خورشید در این مناطق مانع از رسیدن مواد داغ از اعماق به سطح میشود. لکههای خورشیدی، مداوم به صورت روزانه و گاهی اوقات حتی به صورت ساعتی در حال تغییر هستند و همیشه به صورت جفت مانند قطب N و S یک آهنربا پدیدار میشوند. هنگام رصد متوجه خواهید شد که لکههای خورشیدی اشکال و اندازههای متفاوتی دارند و هیچیک از لکههای خورشیدی مشابه یکدیگر نیستند.
خورشید ما یک چرخه یازده ساله را طی میکند که در این دوره فعالیت سطحی آن به طور چشمگیری تغییر پیدا میکند. هنگام افزایش فعالیت سطحی، لکههای خورشیدی بسیاری را میتوان در نزدیکی استوای خورشیدی مشاهده نمود. با تداوم فعالیت خورشیدی، لکههای خورشیدی معمولاً نزدیک به قطب شمال و جنوب خورشید دیده میشوند. در طول دورههای فعالیت سطحی کم، تعداد لکههای خورشیدی بهشدت کاهش مییابد و اغلب هیچ لکهای دیده نمیشود.
از آنجایی که تعداد لکههای خورشیدی دائماً در حال تغییر است، اگر هنگام رصد خورشید لکهها را پیدا نکردید، ناامید نشوید. روز بعدی دوباره با دقت سطح خورشید را بررسی کنید.
گذرهای سیارهای یکی دیگر از رویدادهای هیجانانگیزی است که هنگام رصد خورشید میتوان از آن لذت برد. این رویداد که به ندرت رخ میدهد در زمانی قابل مشاهده است که سیاره عطارد یا زهره بین زمین و خورشید قرار گرفته و از مقابل خورشید میگذرند. از داخل تلسکوپ EclipseView شما، این سیارات شبیه به یک نقطه سیاه کوچک به نظر میرسند که بسیار آهسته از مقابل قرص خورشید گذر میکنند. زمان گذرهای نادر سیارهای از قبل به خوبی پیشبینی شدهاند و وقوع آنها معمولا چند روز قبل در اخبار اطلاع داده میشوند.
خورشید گرفتگی زمانی رخ میدهد که کره ماه در طول سفر ماهانه خود به دور زمین، بین زمین و خورشید قرار میگیرد. این امر باعث میشود که سایه ماه بخش کوچکی از زمین را تاریک کند. این سایه از دو قسمت متفاوت تشکیل شده است، قسمت میانی و تاریکتر که سایه و ناحیه کمی روشنتر بیرونی که نیمسایه نام دارند. ناحیه سایه یک منطقه بسیار باریک است که گاهی اوقات 60 تا 100 مایل عرض دارد. ناحیه نیم سایه منطقه بسیار بزرگتری را پوشش می دهد و میتواند تقریباً 4000 مایل عرض داشته باشد.
سه نوع مختلف خورشید گرفتگی وجود دارد:
خورشید گرفتگی جزئی زمانی اتفاق میافتد که ماه از مقابل خورشید میگذرد و تنها بخشی از قرص خورشید را میپوشاند. این نوع از خورشیدگرفتگی رایجترین نوع آن میباشد. در این حالت به نظر می رسد که بخشی از خورشید مانند یک بیسکوئیت گاز گرفته شده است.
خورشید گرفتگی حلقوی زمانی اتفاق میافتد که ماه مستقیماً از مقابل خورشید میگذرد، اما به دلیل اینکه اندازه ظاهری قرص ماه کوچکتر از خورشید است، نمیتواند قرص خورشید را به صورت کامل بپوشاند. در این شرایط تنها بخش مرکزی خورشید تاریک میشود. بنابراین در این نوع خورشیدگرفتگی لبه خارجی خورشید، یا ناحیه حلقه مانند، هنوز در اطراف ماه قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی کامل زمانی اتفاق میافتد که ماه مستقیماً از مقابل خورشید بگذرد و کل قرص خورشید را بپوشاند. در طول این نوع از خورشیدگرفتگی، ماه و خورشید کاملاً با یکدیگر در یک راستا قرار خواهند گرفت. ناظرانی که در ناحیه سایه قرار دارند، «خورشیدگرفتگی کلی» را تجربه خواهند کرد. در طول این اتفاق، آسمان روز میتواند به طور محسوسی در عرض چند دقیقه تاریک شود. این مهمترین نوع کسوف است و تعداد کمی از مردم در طول زندگی خود مشاهده این اتفاق را تجربه خواهند کرد. خورشیدگرفتگی جزئی، حلقوی و کامل، رویدادهایی هستند که هیچ کس دوست ندارد از دست بدهد!
برای رصد خورشیدگرفتگی، یک مکان رصدی با افق دید باز و تا حد امکان نزدیک به منطقه سایه کسوف انتخاب کنید. اغلب مردم به مکانهایی سفر میکنند که خورشید گرفتگی مشهودتر است و وضعیت هوا صاف و بدون ابر است.
مکانی را برای رصد انتخاب میکنید بهتر است روی چمن و به دور از آسفالت و بتن باشد. رصد روی چمن میزان جریان همرفت حرارتی کاهش میدهد. بنابراین دید و کیفیت تصویر بهتری را خواهید داشت.
از یک چشمی با بزرگنمایی کم مانند چشمی 26 میلیمتر استفاده کنید تا بتوانید کل قرص خورشید را در میدان دید ببینید.
خورشیدگرفتگی میتواند از آغاز تا پایان چندین ساعت طول بکشد، بنابراین از داشتن کرم ضدآفتاب، کلاه یا مکانی سایهدار مطمئن شوید تا در صورت نیاز از تابش مستقیم نور خورشید خارج شوید.
شما همچنین میتوانید خورشید را به وسیله عینکهای مخصوص رصد خورشید Mylar مشاهده کنید که امکان خرید آنها از فروشگاه آسمان شب وجود دارد. فیلترهای این عینکهای خورشیدی از مواد ایمن مشابه فیلترهای خورشیدی EclipseView ساخته شدهاند. علاوه بر استفاده از تلسکوپ EclipseView راههای غیرمستقیم نیز برای رصد خورشید وجود دارد. یک جستجوی سریع در گوگل ایدههای مختلف خوبی را برای شما به همراه خواهد داشت. فقط به یاد داشته باشید که هرگز بدون فیلترهای خورشیدی مناسب به خورشید یا اطراف آن نگاه نکنید!
برای دانلود دفترچه راهنمای فارسی تلسکوپ دابسونی ۸۲ و ۱۱۴ میلیمتر رومیزی مید مدل Eclipseview روی لینک زیر کلیک کنید:
Meade EclipseView 82 and 114 farsi
برچسب: تلسکوپ رصد رصد خورشید رصد ستارگان رصد ماه نجوم
دیدگاهها0
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.