شون کارول فیزیکدان نظری و یکی از مشهورترین نویسندگان علم، تاریخ قرن بیستم را در این کتاب بازنویسی میکند. این کتاب که از آن به عنوان شاهکار یاد شده برای نخستینبار نشان میدهد که چگونه رویارویی شجاعانه با معماهای بنیادین مکانیک کوانتومی طرز تفکر ما را دربارهی فضا و زمان تغییر میدهد.
بیشتر فیزیکدانها این حقیقت ناخوشایند را به درستی درک نکردهاند که فیزیک از سال 1927 در بحران بهسر برده است. ازهمگسیختگیهایی در مکانیک کوانتومی وجود داشته که به سادگی از آنها چشمپوشی شده است زیرا مروجان علم همـواره آن را عجیب و غیرقابلِ فهم توصیـف کردهاند. دانشگاهها نیز فعالیت در مبانی آن را جدی نگرفتهاند. کارول در این کتاب، پایانی را بر این بحران تصور میکند. به نظر او، تنها کافی است بپذیریم که بیش از یک نسخه از ما در جهان وجود دارد، شون کارولهای بسیار و شما و منهای بسیار.
کپیهای شما هزارانبار در هر ثانیه به وجود میآیند. نظریهی چندجهانی رفتار کوانتومی ادعا میکند که با هر رویداد کوانتومی، جهان به دو نسخه تقسیم میشود که از هر نظر یکسانند مگر اینکه در جهانِ دیگر، رویدادی کوانتومی رخ نداده باشد. به اعتقاد کارول، ما در آستانه درک جدیدی از ماهیت خود و جایگاه خود در جهان قرار داریم.
برچسب: انتشارات مازیار, فیزیک کوانتومی, شون کرول, تورج حوری
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.