تفاوت اصلی دوربینهای دو چشمی و تک چشمی کاملا واضح است. دوربینهای دوچشمی دو لوله دید دارند، در حالیکه دوربین تک چشمی فقط یک لوله دارد. سوال این است که کدام بهتر است؟ در این مقاله تفاوتهای کلیدی دوربینهای تک چشمی و دو چشمی و مزایا و معایب هرکدام را بررسی میکنیم. بنابراین با ما همراه باشید.
دوربین تک چشمی
دوربین تک چشمی در اصل یک دوربین دو چشمی است که از وسط نصف شده است.
1. کاربرد
دوربینهای تک چشمی کوچکتر و سبکتر از دوربینهای دو چشمی سنتی هستند. بنابراین، حمل آنها راحتتر است. همچنین احتمال کمتری دارد به جایی برخورد کنند و آسیب ببینند. بیشتر دوربینهای تک چشمی بسیار سبک هستند و میتوانید به راحتی آنها را از گردنتان آویزان کنید. اگرچه بسیاری از دوربینهای دو چشمی نیز بند دارند، به دلیل وزن بالا در طولانی مدت باعث آسیب میشوند.
2. لنز و منشور
لنز و مکانیسم دید دوربین یک چشمی معمولا طراحی منشوری Porro prism است. این طرح بر اساس اصل عدسی منحنی که با منشور عمل میکند، کار میکند. لنز این دوربینها برای گرفتن نور از فواصل دور و تقویت آن طراحی شده است. در مقابل، منشور تصویر را میگیرد و آن را معکوس میکند. این دو مکانیسم به طور کلی گرانترین قسمت دوربین هستند. به همین دلیل است که دوربین تک چشمی تقریبا همیشه ارزانتر از دو چشمی است.
3. بزرگنمایی
وقتی صحبت از بزرگنمایی میشود، دوربینهای تک چشمی و دو چشمی تقریبا برابر هستند. اگر چه دوربین تک چشمی نصف یک دوربین دو چشمی است، نگاه کردن به اجسام بزرگشده از یک لوله منفرد مزایای خاص خود را دارد. استفاده طولانی مدت از دوربین تک چشمی فشار بیشتری به چشمها وارد میکند. وقتی بزرگنمایی یک چشم با دوربین بیشتر میشود و چشم دیگر عادی میبیند، به سرعت خسته خواهید شد. به همین دلیل است که دوربینهای تک چشمی برای مشاهده سریع و لحظهای مناسبتر هستند.
4. میدان دید
نمیتوانیم منکر برتری دوربین دو چشمی در میدان دید شویم. لولههای دید دوقلو امکان دید وسیعتری را فراهم میکنند. با این حال، دوربینهای تک چشمی مزیت خاصی در موقعیتهای دید در شب دارند.
وقتی فقط از یک چشم برای عملیات دید در شب استفاده کنید، دید طبیعی در شب را کاملا از دست نمیدهید. چشمی که از چشمی دید در شب استفاده میکند، بسیار سریعتر از زمانی که از دوربین دو چشمی دید در شب استفاده میکنید، قادر به تنظیم مجدد در تاریکی خواهد بود.
میدان دید دوربینهای تک چشمی تقریبا با تلسکوپها یکسان است. در حالیکه دوربینهای دو چشمی تجربه دید با زاویه باز را فراهم میکنند، دوربینهای تک چشمی چیزی دارند که به عنوان «میدان دید واقعی» شناخته میشود.
از آن جایی که دوربینهای تک چشمی برای تشخیص دقیق اهداف استفاده میشوند، میدان دید آنها خیلی مهم نیست. در واقع هر چه میدان دید کمتر باشد، بهتر است.
دوربین دو چشمی
اگر دنبال یک دوربین همه منظوره واقعی هستید، یک دوربین دو چشمی خوب بهترین گزینه خواهد بود. این دوربینها تقریبا برای هر موقعیتی مناسب هستند.
1. کاربرد
دوربینهای دو چشمی تقریبا همه کاره هستند و میتوانید از آنها حتی برای مدت طولانی استفاده کنید. در رویدادهای ورزشی، هنگام شکار گوزن یا کاوش در جنگلها، دوربین دو چشمی نیازتان را برآورده خواهد کرد.
در کنار این مزایا، دوربین دو چشمی ممکن است کمی سنگین باشد. بیشتر مدلها مجهز به بند هستند که به شما امکان میدهد دوربین را دور گردن بیندازید یا از شانهتان آویزان کنید. با این حال، به مرور زمان وزن دوربین شما را اذیت خواهد کرد. همچنین، فوکوس دوربین دو چشمی در مقایسه با دوربین تک چشمی کمی بیشتر طول می کشد.
برای اطلاع از مقاله ستارهها چگونه متولد میشوند و میمیرند؟ روی لینک کلیک کنید. |
2. لنزها و منشورها
دوربینهای دو چشمی با سه سیستم کار میکنند: منشورهای Porro، Galilean یا Roof. در حقیقت، ابتدا دوربینهای تک چشمی گالیله توسعه پیدا کردند و بعد پرو و روف به دوربین های دو چشمی مدرن تبدیل شدند.
3. بزرگنمایی
دوربینهای دو چشمی و تک چشمی قدرت بزرگنمایی تقریبا یکسان دارند. هر دو تصویر واضحتری از سوژههای دور فراهم میکنند ولی برای فواصل خیلی دور یا مطالعه نجوم به تلسکوپ نیاز دارید. نگاه به تصاویر بزرگنماییشده برای مدت طولانی چشم را خسته میکند، ولی میتوانید از دوربین دو چشمی مدت طولانیتری استفاده کنید. زیرا فقط یک چشم همه کارها را انجام نمیدهد.
4. میدان دید
حتی بدترین دوربین دو چشمی میدان دید بیشتری نسبت به بهترین دوربین تک چشمی خواهد داشت. به این دلیل که از هر دو چشمتان استفاده میکنید! لولههای دید دوقلو امکان دید بسیار وسیعتری را فراهم میکنند. از این رو، دوربین دو چشمی برای جستجو سوژه و تماشای رویدادهای فعال کاملا ایدهآل است.
در کنار این مزایا، دوربینهای دو چشمی برای استفاده در شب خیلی ایدهآل نیستند. استفاده از هر دو چشم با فناوری دید در شب، سازگاری طبیعی بدن شما را در موقعیتهای کم نور کاملا از بین میبرد. به همین دلیل است که نیروی نظامی و نیروهای ویژه دوربین تک چشمی دید در شب را ترجیح میدهند. دوربین تک چشمی باعث میشود چشمهای شما راحتتر با دید در شب طبیعی خود سازگار شوند.
قیمت
وقتی صحبت از دوربین میشود، معمولا چیزی که دریافت میکنید به هزینهای که پرداخت میکنید بستگی دارد. خوشبختانه، اگر میخواهید یک دوربین تک چشمی یا دو چشمی بخرید، گزینههای زیادی در اختیار دارید. یک دوربین تک چشمی درجه یک همیشه ارزانتر از دوربین دو چشمی مشابه یا حتی کیفیت پایینتر است. بنابراین، تا جایی که به قیمت مربوط میشود، دوربین تک چشمی برنده است.
این بدان معنا نیست که خرید یک دوربین دو چشمی باکیفیت کار درستی نیست. اما اگر دنبال گزینهای با میدان دید بسیار بیشتر هستید، بدون تردید به دوربین دو چشمی نیاز خواهید داشت.
برای اطلاع از مقاله چرا پلوتون سیاره نیست؟ روی لینک کلیک کنید. |
کدام یک مناسبتر است: دوربین تک چشمی یا دوربین دو چشمی؟
هنگام مقایسه دوربین تک چشمی و دو چشمی، باید همه جوانب را در نظر بگیرید. آیا به میدان دید بزرگتری نیاز دارید؟ اگر نمی توانید با یک بله قطعی پاسخ دهید، این احتمال وجود دارد که دوربین تک چشمی برایتان مناسب باشد.
همه چیز به استفادهای که میخواهید از دوربین داشته باشید، بستگی دارد. ما هر دو را توصیه میکنیم. حمل دوربین تک چشمی بسیار راحتتر است و حجم کمتری دارد. همچنین اگر خراب شود، به اندازه دوربین دو چشمی هزینه ندارد.
با این حال، دوربین دو چشمی هم مزایای خاص خود را دارد. اگرچه ممکن است بزرگتر باشد و جای بیشتری را اشغال کند، راحتی طولانیمدت و حداقل خستگی چشمی که ایجاد میکند یک موهبت است. علاوهبر این، همهکاره است و در هر شرایطی میتوانید از آن استفاده کنید.
نتیجه
دوربین تک چشمی و دو چشمی هر کدام مزایای خاص خود را دارند بنابراین شما زمانی که قصد خرید دوربین تک چشمی یا خرید دوربین دوچشمی را داشتید باید اول ببینید کدام یک بیشتر به نیازهای شما پاسخ می دهد.
خرید تلسکوپ نیز مانند خرید دوربین تک چشمی و دوربین دو چشمی است. زمانی که خواستید خرید تلسکوپ را انجام دهید باید خوب تحقیق کنید و بدانید که کدام مدل تلسکوپ بیشتر به کار شما می آید. شما می توانید با مراجعه به سایت موسسه طبیعت آسمان شب از تمامی مدل های دوربین ها و تلسکوپ ها دیدن نمائید.
برای دانلود مقاله مقایسه دوربین تک چشمی و دو چشمی روی لینک کلیک کنید. |