Sky-Watcher - 80 ED APO Refractor Telescope
محمد طه قوچ کانلو
تلسکوپی فوق العاده ایده آل برای عکاسی از اجرام اعماق آسمان ، حال شاید این سوال پیش آید که چگونه یک تلسکوپ با قطر دهانه
ی 80 میلیمتر می تواند برای عکاسی نجومی ایده آل باشد ؟
نکته اول سبک و قابل حمل بودن آن است که برای افرادی که برای عکاسی ؛ به سفرهای زیادی می پردازند و مکان ثابتی را برای عکاسی و نگه داری از ابزار خود ندارند بسیار کار را راحت می نماید و اینکه بدلیل وزن کم (حدود 2.5 کیلوگرم) شما می توانید پایه های سبک تر و قابل حمل تری را برای آن انتخاب نمایید تا درد سر وزن و حجم زیاد را در حمل و نقل نداشته باشید .
نکته دوم فاصله ی کانونی پایین آن است ( 600 میلیمتر ) که میدان دید قابل توجهی برای ثبت برخی اجرامی که نیازمند میدان دید مناسب هستند را در اختیار شما میگذارد ، نظیر خوشه پروین ، کهکشان آندرومدا ، سحابی گل رز ، سحابی پلیکان و . . .
این در حالی است که وقتی شما یک تصحیح کننده تصویر (comma corrector) ، که کمپانی برای این مدل خود اختصاصاً تولید کرده است را بر روی اپتیک خود استفاده کنید این ابزار در کنار اصلاح خطای کما ، کاهش دهنده فاصله کانونی تلسکوپ با ضریب 0.85 نیز هست که فاصله ی کانونی شما را از 600 میلیمتر به 510 میلیمتر کاهش می دهد که برای عکاسی با میدان دید باز فوق العاده است.
اما در خصوص نسبت کانونی این تلسکوپ باید گفت که به مانند اکثر شکستی ها دارای نسبت کانونی بالایی است که در مقایسه با تلسکوپ های بازتابی نیوتنی که نسبت کانونی پایینی دارند و در عکاسی سریع هستند ، تلسکوپ کندی محسوب می شود که البته با استفاده از کاهنده فاصله کانونی ، نسبت کانونی آن از 7.5 به 6.375 کاهش پیدا خواهد کرد که مقدار قابل قبولی است .
اما نکته مثبت دیگر این است که با هزینه نه چندان زیاد شما صاحب یک تلسکوپ با کیفیت بسیار عالی و خطاهای اپتیکی بسیار پایین خواهید شد . در ابن تلسکوپ لنزهای ED Glass بسیار با کیفیت کمپانی Scott به کار رفته است که از نوع FPL-53 بوده که خطاهای رنگی را به میزان بسیار زیادی پایین آورده است و با در اختیار داشتن تصحیح کننده تصویر اختصاصی کمپانی برای این تلسکوپ ، به جرأت می توان گفت که شما هیچ گونه خطای گیسو یا Comma که کشیدگی گیسو مانند ستاره ها در گوشه های تصویر است را نداشته و تصویری کاملاً صاف و تخت را در تمامی نقاط تصویر در اختیار دارید .
نکته قابل ذکر در مورد پوشش های چند لابه اندود شده عدسی ها که از نوعی با کیفیت با عنوان " MHC – Metallic High Transmission Coating " هستند آن است که تا حد بسیار زیادی بازتاب نور ورودی را از سطح عدسی ها از بین برده و 99.5% نور را عبور میدهد که در نوع خود بسیار فوق العاده است .
در ادامه به مکانیک بسیار خوب این تلسکوپ بخصوص در فوکوسر فوق العاده آن می رسیم که یک فکوسر 2 اینچی و دو سرعته " کریفورد - راک اند پینیون " است که امتیاز بسیار مثبتی در مقایسه با سری قدیمیتر ED 80 Pro است و اکنون این فوکوسر می تواند با حرکتی بسیار نرم تر شما را در پیدا کردن بهترین وضوح برای تصویرتان یاری دهد .
از نکات بسیار جالب دیگر برای استفاده از این تلسکوپ آن است که شما با هزینه بسیار کمتر در مقایسه با لنزهای دوربین ، لنز تله ای با فاصله کانونی 600 میلیمتر و با کیفیت بسیار بالا در اختیار خواهید داشت که می توانید از آن در عکاسی از حیات وحش و حتی ترکیب مناظر زمینی با ماه بهره ببرید . که شاید تنها مشکلش نداشتن فوکوس اتوماتیک در حیات وحش باشد.
این تلسکوپ تجهیزات جانبی بسیار خوب و با کیفیتی هم دارد که از جمله آنها می توان به جوینده 8x50 آن ، چپقی 2 اینچ 90 درجه دای الکتریک به همراه آداپتور 1.25 اینچ ، چشمی 2 اینچ 28 میلیمتر و همینطور به کیف حمل سخت بسیار زیبا و محکم ، می توان اشاره کرد .
و اما لوازم جانبی که این تلسکوپ و تجهیزات شما را به یک ابزار کاملاً حرفه ای برای عکاسی نجومی تبدیل می کند شامل لوازم زیر است :
· دوربین عکاسی تصحیح شده (Modified) و یا CCD
· مقر استوایی موتور دار
· تصحیح کننده تصویر اختصاصی ED80 mm - Comma Corrector for ED80
· آداپتور اتصال تلسکوپ به دوربین عکاسی – T-Ring
· تلسکوپ راهنما – GuideScope
· AutiGuider
تمامی تصاویر موجود با تجهیزات زیر و توسط محمد طه قوچ کانلو گرفته شده است :
· Telescope : ED 80 mm with Focal reducer (F=510mm)
· Mount : EQ6
· Camera : Canon EOS 40D Modified
· GuideScope: 70 achromatic F=500
· AutoGuider : Orion Starshoot