تلسكوپ ۶ اینچ ریچی كرتین جی اس او با بدنهٔ فیبر کربن و مقر EQ3
بعضی تلسکوپها اصولا با هدف عکاسی نجومی طراحی و ساخته می شوند. اصولا تلسکوپها را از نظر کیفیت اپتیکی شان می توان به دو دستهٔ تلسکوپهای رصدی و تلسکوپهای عکاسی دسته بندی نمود. در تلسکوپهای رصدی معمولا کیفیت اپتیکی مرکز میدان مهم است. مثلا در رصد سیارات که اندازه ی ظاهری کوچکی دارند کیفیت در گوشه های تصویر چندان مهم و تعیین کننده نمی باشد. همچنین در رصد اجرام گسترده نیز تا حد زیادی تمرکز بر مرکز تصویر است. البته افت کیفیت در گوشه های تصویر آزاردهنده است ولی ایجاد مشکل جدی نمی کند. ولی هنگام عکسبرداری های نجومی داستان کاملا متفاوت است. کیفیت در تمام نقاط تصویر مدنظر است. در واقع تلسکوپ باید بتواند تصویری عاری از خطاهای اپتیکی بر روی سنسور تصویر بردار تشکیل دهد تا ستاره ها بطور نقطه ای ثبت شوند و دچار کشیدگی نگردند. همچنین هنگامی که قصد نورسنجی و یا مکان سنجی اجرام آسمانی را دارید نبود خطاهای اپتیکی امری ضروری است. خطای کما در تلسکوپ ها یکی از آزاردهنده ترین خطاهای اپتیکی است. این عیب اپتیکی شکل نقطه ای ستاره ها را بشکلی نامتقارن تقییر می دهد و نمی توان مرکز اپتیکی ستاره را دقیق مشخص کرد. از این رو تلسکوپ هائی که دارای خطای اپتیکی کما می باشند برای نورسنجی و مکان سنجی مناسب نمی باشند. تلسکوپ های نیوتونی و اشمیت- کسگرین همگی دارای خطای کما می باشند و از این جهت داراری ضعف می باشند. یکی از تلسکوپ هائی که خطای کما در آنها بطور کامل حذف شده است تلسکوپ های ریچی- کرتین است. در این تلسکوپ خطای کما و کرویت وجود ندارد. همچنین انحنای میدان در این تلسکوپها بسیار کمتر از اشمیت- کسگرین ها است. فقط کمی خطای آستیگماتیسم وجود دارد که آن هم توسط یک تصحیح کننده ی اپتیکی قابل حذف است. و در نهایت می توان تصویری با کیفیت بسیار بالا داشت.
در تلسکوپ های ریچی- کرتین از دو آینه ی هذلولی استفاده می شود که البته تراش و ساخت این آینه ها بسیار سخت تر و پر هزینه تر از دیگر سطوح اپتیکی است. تا چند سال پیش قیمت این تلسکوپ ها چنان بالا بود که عملا تعداد بسیار کمی از عکاسان و علاقمندان به عکاسی نجومی امکان دسترسی به آنها را داشتند. اما چند سال پیش اتفاق جالبی در دنیای نجوم اتفاق افتاد. کمپانی جی اس او که یک شرکت تولید کننده ی تلسکوپ و ابزار آلات نجومی در تایوان است توانست با قیمت بسیار کمتری ریچی- کرتین های واقعی را تولید و عرضه نماید. این تلسکوپ ها امروزه توسط بسیاری از عکاسان نجومی در سرتاسر دنیا استفاده می شوند . نکته ی بسیار مهم دیگری که در مورد این تلسکوپ ها وجود دارد ساختار مکانیکی آنهاست. استحکام و پایداری و عاری از لرزش بودن یکی از فاکتورهای بسیار بسیار مهم در انتخاب تلسکوپ های عکاسی نجومی است. ریچی های جی اس او از دید مکانیکی هم بسیار عالی و محکم و دقیق ساخته شده اند. همچنین فکوسر این تلسکوپ ها نیز برای خود داستانی دارد. فکوسر از نوع دو سرعته ساخته شده و بسیار دقیق طراحی شده است. در کل این تلسکوپ ها یکی از بهترین انتخابهای رای عکاسی نجومی هستند. برای عکاسی با این تلسکوپ ها باید از یک تصحیح کننده ی تصویر نیز استفاده کرد تا انحنای میدان و آستیگماتیسم تصحیح شوند. البته با این تلسکوپ ها می توان به رصد نیز پرداخت. اما به خاطر داشته باشید که اصولا این تلسکوپها برای رصد طراحی نشده اند. البته به علت کیفیت بالای آینه ها این تلسکوپها در رصد نیز کیفیت قابل قبولی دارند. آینه ی ثانویه ی بزرگ در این تلسکوپ ها کیفیت رصد سیارات را اندکی تحت تاثیر قرار می دهد.
برچسب: 150 mm 6 inch EQ3 GSO iran RC sky-watcher telescope اسکای واچر ایران تلسکوپ جی اس او ریچی کرتین فیبر کربن مقر ساتوایی نمایندگی اسکای واچر
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.